Rijschool de Kever

Volvo XC40 Dashboard

LESMETHODE

Onze lesmethode is de RIS methode (Rijopleiding in stappen) met een duidelijke structuur.
De leerstof bestaat uit 4 fases en telt 46 scrips, waardoor elke leerling heel gestructureerd kan leren autorijden.

Vraag een proefles aan!

1e fase – voertuigbediening en beheersing.

In deze fase ga jij de auto onder controle krijgen. Hier ga je aanleren hoe alles werkt en hoe alles met elkaar samenhangt zodat jij een juiste beheersing over je auto krijgt.
Je leert hoe je achter het stuur moet zitten, hoe je de spiegels afstelt. Als je dan goed zit gaan we aan de slag met, sturen, gasgeven, remmen en schakelen. Alles wat je nodig hebt in de basis om veilig te kunnen rijden. Dit doen wij eerst in een rustig gebied of op een parkeerterrein maar langzamerhand wordt het tijd om naar een eenvoudig lesgebied te gaan. Als jij er aan toe bent dan gaan we pas verder naar de 2e fase.

2e fase – Eenvoudige Verkeerssituaties

Als je de 1e fase hebt afgerond kan je de auto bedienen en te beheersen. Sturen, gasgeven, remmen en schakelen gaan automatisch en je hoeft er niet (veel) over na te denken. Nu gaat het echte autorijden beginnen! We gaan ons begeven in het verkeer. In deze fase ga je leren hoe je moet kijken, ruimte moet houden, kruispunten moet benaderen, af te slaan maar ook hoe je met de auto achteruit moet rijden, parkeren en hoe je de auto kan omkeren.
Zo iets meer als de helft zit er al op… dat ging snel he!! Nu is het tijd om je ook voor te bereiden op een Examen. Daarom sluiten de Fase 2 ook af met een TOETS…

Nee niet schikken!! Je kan alles al want op je leerlingenkaart staat toch overal dat je het zelfstandig kan!!! We willen je alleen nu ook het gevoel laten ervaren van een examen en daarna gaan we samen beslissen of je toe bent aan Fase 3.

3e Fase – Complexe verkeersituaties.

Je kan inmiddels zonder na te denken de auto onder controle houden, je kan veel situaties ook al veilig uitvoeren alleen er zijn altijd nog situaties die zoals deze fase ook wordt genoemd COMPLEX zijn. Complexe situaties zijn bijvoorbeeld van rijstrook wisselen, iets voorbij gaan, inhalen, in en uitvoegen maar ook rotondes met meerdere rijbanen. Als je dit achter de rug hebt ben je al voor 90% klaar en kan jij jezelf prima verplaatsen binnen het verkeer. Je bent nu klaar voor de puntjes op de “i”.

4e Fase – Verantwoord (rij)gedrag.

Je kan nu jezelf verplaatsen binnen het verkeer, je doet alles automatisch en maakt nagenoeg geen fouten meer! Je examen is aangevraagd.  In deze fase gaat het niet meer om de auto maar om jou!!! Hoe gedraag jij je in het verkeer (in moeilijke omstandigheden). Je gaat zelf een route plannen en je brengt ons doormiddel van de navigatie veilig op de plaats van bestemming. Je krijgt tips hoe jij die voorbeeldige wegebruiker kan zijn en hoe jij het milieu niet onnodig vervuild.

We toetsen je aan het einde van deze fase dan ook als of je een echt examen aan het rijden bent!! JA jij moet straks je 35 minuten voorbeeldig gedragen en alles doen wat je hebt geleerd om dat rijbewijs te krijgen!

Zo zie je dat onze lesmethode RIS (Rijopleiding in stappen) een duidelijke structuur heeft.
De een zou door de ene fase wat sneller gaan dan de ander maar iedereen krijgt via deze methode les!

Onze lesmethode is de RIS (Rijopleiding in stappen) methode met een duidelijke structuur.